Šifra: Fotka

Zadání

Zadání šifry 8a – Fotka

Zobrazit nápovědu

Zobrazit postup řešení

Diskuse k šifře

Tomáš – středa 24.04., 20:20
A ještě jiné řešení

My jsme došli do ulice Podvinný mlýn, která je u řeky. Bohužel to napadlo nemálo dalších týmů, což nás utvrdilo, že by to mělo být dobře, jenže jsme tam nic nenašli a dál už do mapy nekoukali.

Petr – pondělí 22.04., 18:32
Jiné řešení

Já jsem bojoval za Císařský mlýn na Praze 6 u Vltavy. Ulice Mlýnská seděla, vodní tok vypadal na řeku a kód stanoviště Ludvík, tedy císař, mě potvrdil mé řešení. Naštěstí se nikomu z týmu nechtělo tak daleko pro další šifru.

Dano – 16. dubna, 08:34

Mlyn je predsa deskova hra, ktora ma na hernom plane 24 pozicii. Ked rozmiestnime kamene na herny plan tak, aby situacia medzi hracmi bola vyrovnana, mozeme citat po dvojiciach semafor... Nie, toto som neurobil, ale lakalo ma to.

Tomáš (Opravte to) – 15. dubna, 18:02
Alternativní řešení

Tak to my jsme našli hned dvě další alternativní řešení (a třetí nám užuž vypadávalo z těch výrazných latí na lopatkách, které jako jediné nesly nějakou informaci navíc). Předně jsme věděli, že poblíž místa vyzvedávání skutečně nějaké mlýny byly. A nedaleký bývalý mlýn u vody skutečně šifru vydal (ač jsme později k naší nelibosti zjistili, že jde úplně o jinou šifru a tak jsme ze strachu z porušení pravidel přestali luštit celou tuto větev). Druhé řešení bylo také nadějné. Větrné mlýny přece nestojí u vody. Něco podobného je možné jen v Holandsku - to ukazuje na Holandskou ulici. A to pobřeží blíže lokalizuje umístění. Většina Holandska má pobřeží na SZ, takže budeme hledat v SZ části Holanské. A ejhle - tvar této ulice se lomí přesně v SZ cípu. Ale v tomto místě už bohužel žádné další zadání (a naštěstí aní z jiné další trasy) nebylo.

Dero (Culs près du mur) – 15. dubna, 17:26
Vypasený trojan

Chybělo málo a posílali jsme Paču, která zrovna vyzvedávala úlohu na Hercovce, do Čimic. Totiž - všimli jsme si rozměrů 24 x 8 cm a polského chlívku. Mlýn je vytištěný na pozici 2. Tam je v polském kříži (bez Ch) písmenko K. Takže nacházíme ulici K mlýnu, která je v Čimicích. Řešení je krásně potvrzeno tím, že v Praze existuje i ulice Ke mlýnu, tudíž dává zdůraznění jednopísmenné předložky perfektní smysl.

Zastavily nás dvě věci: Zaprvé se na Matrixu používá kříž s Ch a zadruhé je ulice K mlýnu dlouhá asi 300 metrů, není tam voda a dost možná ani ten mlýn.