Šifra: Nesnesitelná

Zadání

Zadání šifry 1a – Nesnesitelná #1

Zobrazit nápovědu

Zobrazit postup řešení

Diskuse k šifře

Vladan (Opravte to) – 19. dubna, 23:54
:)

Jo, jo, evidentne informaci dlouho neudrzim.

Des (Corn Flakes) – 19. dubna, 08:47
re: Vladan

Chápu, že to nikam nevedlo, píseň písní je od Šalamouna ;)

Vladan (Opravte to) – 18. dubna, 21:03
Cesta do pekel

INDÖX@: Presne tak jsem se pokousel vyuzit INRI. Nevim proc, ale skoncil jsem googlovanim Mojzisovy pisne pisni ... a kupodivu to nikam nevedlo.

INDÖX (ÚT) – 17. dubna, 08:54
cesta do pekel

Třeba nás na této větvi poslalo do pekel to, že další vyzvednuté stanoviště bylo číslované jako Nesnesitelná 2. Z toho jsme usoudili, ze větev je lineární a další vrstvu odhalíme pomocí jediné nové informace což byl kód stanoviště (konkrétně CRUZ). Kdyby byla nazvaná například Nesnesitelná 2# asi by to sezení nad ní nebylo tak marné.

Ondra – 16. dubna, 15:38

Kempas: původní označení tohoto postupu bylo babiččina slova, což jsme pak změnili, protože babičky můžou být různé. Pravda, u kastrolu nám tím vznikla nepřesnost :)

Kempas (uTrati) – 16. dubna, 15:17
německá část

Majdo dík, byl jsem tak zafixovaný na to, co jsme zkoušeli při hře (tedy kolikáté je slovo na řádku), že jsem si ani pořádně nepřečetl postup... Ona totiž i tak (ovšem s modulením) mnohá písmena vycházela správně :-) Pak už mám tedy jen jednu maličkou otázku na frankofilní orgy: kastrol jsme skutečně převzali z němčiny?

Majda (Fosse Humide) (Fosse Humide) – 16. dubna, 14:45

Naběračka Ti dává A? Mně tedy B?

Kempas (uTrati) – 16. dubna, 14:33
německá část

Šifra je famózní a vymazlená, ovšem "německá" část nám přinesla velké zklamání. Přestože jsme zkoušeli autorský postup a tušili něco s Bubny, nevychází nám to ani teď. Jak třeba ze šufánku dostat B? Naběračka mi dává A, sběračka E. Kde dělám chybu? Mohli byste prosím dodat podrobné řešení?

Tereza – 16. dubna, 14:09

Samostril tam byl jen tak, protoze je to hezke slovo :)

matejcik (École des Mentaux) – 16. dubna, 12:38

byl jsem celkem nadšen z toho, jak obrovské množství referencí na "oko" se vám tam podařilo napasovat .e) v kontrastu s tím jsem byl celkem skeptický k tomu "bio", protože to zdaleka nevycházelo tak hezky

a ten samostříl tam byl náhodně, nebo to také na něco odkazovalo?

tribon – 16. dubna, 09:51

"ngel" mi prisel podezerly, precist dve pismena nenapadlo :)