Vysílání

Matrix První díl Pevnosti Boyard se vysílal již před mnoha lety, v době, kdy i otec Fura byl ještě mladý a jeho roli zaujímala vědma. Z té doby pocházejí klasické disciplíny jako hledání klíče ve slizu, v  temné štole apod. Pevnost náporu soutěžících odolala a poklad nevydala.

Matrix Reloaded Druhý díl za prvním rozhodně nezaostal, soutěžící se museli pro klíč poprvé vydat do rozbouřených vod, šplhat po lanovém žebříku nebo si poradit s hady. Kdo nevěděl, mohl se telefonicky spojit s otcem Fura, rozluštit jeho hádanky však nebylo jednoduché.

Matrix^3 Třetí díl ukázal, co všechno pevnost dovede. Cely se v průběhu hry různě stěhovaly, nebylo vůbec jisté, na kterém místě se soutěžící dostane ven. Ani úkoly nebyly snadné, leckdo přišel v souboji o obuv nebo dostal ránu elektrickým proudem. Hledat klíč v mrtvém praseti byla pak už jen procházka růžovým sadem.

Matrix Revolutions Čtvrté pokračování Pevnosti Boyard opět nenechalo soutěžící suché - ti, kteří neuměli pořádně šplhat, museli do vody hned dvakrát. Nalezení klíče v prázdné cele se na první pohled mohlo zdát jednoduché - ale zkuste si ho najít, když tam nic není! Mnozí skončili na začátku druhé části, když nedokázali přečíst indicii na vzdáleném majáku.

Expedice Matrix V díle následujícím byla pevnost přebudována ve futuristickém stylu. Jeden z klíčů museli soutěžící vybojovat na zrůdě. Bylo třeba také pozřít již tradiční sliz, dostat se z bludiště, najít klíč v místnosti plné hadů nebo přečíst indicii z Pačesovy hlavy.

Matrix: The Game V šestém pokračování byli soutěžící doslova zahlceni množstvím klíčů. Rozpoznat, které z nich jim pomohou k získání pokladu, bylo mnohdy nad jejich síly. Zvláště záludnými se ukázaly falešné klíče uvázané na provaze. Hráčům z toho nebylo do zpěvu. I vítězové tuto soutěž nakonec vzdali.

Matrix: Indiana Jones Sedmý díl se vrátil k tradicím, soutěžící opět pro klíče museli do vody nebo šplhat, ani hadi nechyběli. V průběhu soutěže zůstal v cele zavřený snad každý. Pevnost tentokrát vydala svůj poklad těm, kdo s pomocí indicií dokázali ve finále otevřít pokladnici.

Matrix: Indiana Jones A co osmý díl? Podaří se někomu získat dost klíčů a vyzvedout poklad pevnosti Boyard? Jak si povedou soutěžící v soubojích s mistry? Kdo vyluští hádanku otce Fura? A kdo zůstane zavřený v cele? Uvidíte již brzy.